Sposób przygotowania:
Czekoladowa i kokosowa masa do ciast
Czekoladowa:
Zagotować mleko, dodać oba cukry.
kakao wymieszać z mlekiem w proszku i stopniowo dodawać do gotującego się mleka, stale mieszając, by nie utworzyły się grudki.
Zestawić z ognia, mieszając wlać oliwę i koniak.
Kokosowa:
Wiórka mieszamy z cukrem i zalewamy śmietanką, odstawiamy na 30 minut.
Z białek ubijamy pianę, wykładamy na namoczone wiórki, dosypujemy make ziemniaczaną i mieszamy.
Tak przygotowaną masę wykładamy na podpieczone ciasto i wstawiamy jeszcze na 20 minut do piekarnika.
Zagotować mleko, dodać oba cukry.
kakao wymieszać z mlekiem w proszku i stopniowo dodawać do gotującego się mleka, stale mieszając, by nie utworzyły się grudki.
Zestawić z ognia, mieszając wlać oliwę i koniak.
Kokosowa:
Wiórka mieszamy z cukrem i zalewamy śmietanką, odstawiamy na 30 minut.
Z białek ubijamy pianę, wykładamy na namoczone wiórki, dosypujemy make ziemniaczaną i mieszamy.
Tak przygotowaną masę wykładamy na podpieczone ciasto i wstawiamy jeszcze na 20 minut do piekarnika.