Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Czekoladowa masa do ciast

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna, niezbyt słodka masa do przekładania ciast i tortów oraz deserów

Czekoladowa masa do ciast

Składniki:

Czekoladowa masa do ciast

 

  • 3/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki kakao
  • 1 szklanka mleka w proszku
  • 3 łyżki oliwy
  • 25 g koniaku

Sposób przygotowania:

Czekoladowa masa do ciast
Zagotować mleko, dodać oba cukry.Kakao wymieszać z mlekiem w proszku i stopniowo dodawać do gotującego się mleka, stale mieszając, by nie utworzyły się grudki.Zestawić z ognia, mieszając wlać oliwę i koniak.

Tagi:

masa ciasto