Sposób przygotowania:
Rolada kawowo-czekoladowa
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na sztywno. Do ubitych dodajemy stopniowo cukier, a następnie żółtka. Gdy masa jest już puszysta dodajemy wymieszane sypkie składniki ora olej. Delikatnie mieszamy całość i wylewamy na blaszkę. Biszkopt pieczemy około 15 minut w 180˚C. Po wyjęciu zawijamy go w zwilżoną ściereczkę. Pozostawiamy do ostygnięcia. Zimny rozwijamy i smarujemy kawową masą. Ponownie zawijamy, dekorujemy i odstawiamy do chłodu do stężenia. MASA: Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. W drugiej połowie rozpuszczamy mąkę, budyń oraz żółtka. Mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Gotujemy budyń. Studzimy go. Między czasie kawę zaparzamy w niewielkiej ilości gotowanej wody. Studzimy. Masło ucieramy. Do utartego dodajemy stopniowo budyń. Na koniec dokładamy do całości kawę. Mieszamy ponownie. Gotową masą przekładamy biszkopt. Część przeznaczmy do dekoracji . Dodatkowo roladę polałam rozpuszczoną czekoladą tworząc zygzaki.