Sposób przygotowania:
Czekoladowe babeczki z nutką chili
Czekoladę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej na płynną masę. Masło utrzeć z jajkami oraz cukrem trzcinowym,dodać łyżkę miodu ,ucierając wlewać cienkim strumieniem mleko połączone z 2 łyżkami wody,aż do połączenia,mąkę tortową wymieszać z sodą i dodawać do masy po łyżce cały czas ucierając,na koniec wlać płynną czekoladę,dodać chili i wymieszać. Czekoladę białą drobno pokruszyć.Metalowe formy do babeczek wyłożyć papilotkami wylać do połowy ciasto ciemne,dodać pokruszoną czekoladę i przykryć resztą ciasta.Z tej porcji wychodzi około 18 średnich babeczek. Tak przygotowane muffinki włożyć do nagrzanego do 175*c piekarnika i piec 20-25 minut. Po upieczeniu zimne oprószyć grubo cukrem pudrem. Smacznego!