Sposób przygotowania:
Czekoladowe batony gryczano-owsiane
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do rondla, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zdejmujemy z ognia, dodajemy masło, mieszamy do momentu aż masło się rozpuści.
Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i mieszamy, wsypujemy grykę oraz owies i dokładnie mieszamy.
Formę wykładamy folią spożywczą i przekładamy masę, wyrównujemy łyżką, wstawiamy do lodówki.
Zastygniętą masę kroimy na mniejsze kawałki.
Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i mieszamy, wsypujemy grykę oraz owies i dokładnie mieszamy.
Formę wykładamy folią spożywczą i przekładamy masę, wyrównujemy łyżką, wstawiamy do lodówki.
Zastygniętą masę kroimy na mniejsze kawałki.
SylaUla
lukrowanepierniczki