Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowo-orzechowy
Białka dokładnie ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodawać po jednym żółtku. Dalej ubijać i dodawać po łyżce cukru. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i delikatnie miksować. Na sam koniec dodać zmielone orzechy, bułkę tartą i bardzo delikatnie wymieszać. Piekarnik nastawić na termoobieg na 150 stopni i piec biszkopt przez 40 minut. Placek ostudzić i przekroić w poprzek na dwie części. Truskawki ( ja użyłam mrożone ) rozmrozić. Galaretki rozpuścić w 1/2 litra przegotowanej gorącej wody i ostudzić. Rozmrożone truskawki, galaretkę i śmietanę zmiksować i rozsmarować na jednej części placka. Przykryć masę drugim plackiem. W kąpieli wodnej rozpuścić batony, dodać mleko i dokładnie wymieszać. Powstałą polewą polać ciasto, udekorować płatkami migdałowymi i kandyzowanym ananasem.
wedith1
Natala1210
Jojo
Sarenka
msewka
iwi69
Podzielam zdanie.
marietta