A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Czekoladowe ciacho z budyniem i makiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

smaczne i delikatne ciasto dla całej rodziny ;-)

Czekoladowe ciacho z budyniem i makiem

Składniki:

Czekoladowe ciacho z budyniem i makiem

 

  • Ciasto:
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Pianka makowa:
  • 3 białka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżki maku
  • Masa budyniowa:
  • 0,75 l. mleka
  • 2 budynie malinowe

 

  • polewa czekoladowa
  • ziarenka maku do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe ciacho z budyniem i makiem
Upiec ciasto z podanych składników,w temperaturze 180* przez 30 minut(blaszka25/35).Jeszcze ciepłe przekroić na dwa płaty i odstawić do ostygnięcia,w formie o takich samych rozmiarach upiec piankę.Ugotować budynie i ciepłymi przełożyć ciasto,środek ma stanowić pianka.Zimne ciasto polać polewą i wysypać dowolny wzór na polewie,odstawić do zastygnięcia. SMACZNEGO.