Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto
Masło , cukier i kakao wkładamy do garnka , mieszamy aż wszystko ładnie się połączy. Do zagotowania ale nie gotujemy . Masę odstawiamy do wystygnięcia. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka wbijamy do zimnej masy - miksujemy . Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Białka ubijamy . Do czekoladowej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Dodajemy ubite białka i mieszamy dużą łyżką . Do keksówki wlewamy połowę ciasta. Dajemy pokrojona gruszkę i zalewamy reszta ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 40 min w 170 stopniach. Pieczemy do suchego patyczka, Po upieczeniu wyciągamy ciasto z foremki. Studzimy. W garnku rozpuszczamy masło z cukrem pudrem i kakao. Mieszamy. Polewamy ciasto polewą.