Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z colą
Przygotować dwie miski. W pierwszej wymieszać: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao i sól W drugiej: roztrzepane jajka, mleko, colę i roztopione masło.
Składniki suche za pomocą łyżki połączyć z mokrymi.
Blachę wysmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą lub kaszą manną i przelać do niej ciasto.
Piec ok 40-50 minut w 180 stopniach. po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Składniki suche za pomocą łyżki połączyć z mokrymi.
Blachę wysmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą lub kaszą manną i przelać do niej ciasto.
Piec ok 40-50 minut w 180 stopniach. po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Blendi
Di bloguje