Sposób przygotowania:
Czekoladowe z coca-colą
W jednej misce umieścić : mąkę(przesianą), cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kakao
W drugiej zaś składniki mokre dodać do siebie.
Następnie składniki suche dodajemy do mokrych i wymieszać delikatnie tak by cola nie wygazowała się .
Tortownice wysmarować masłem i obsypać bułką tartą, Wlewamy ciasto do tortownicy . Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 50 minut.
POLEWA :
Połączyć ze sobą wszystkie składniki, rozpuścić na parze :) gorącą polewę polać na ciacho.
Aby polewa byla błyszcząca cały czas a nie tylko przez pierwsze minuty należy dodać 2-3 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny :)
Dodatkowo możemy posypać wiórkami kokosowymi :)
SMACZNEGO
W drugiej zaś składniki mokre dodać do siebie.
Następnie składniki suche dodajemy do mokrych i wymieszać delikatnie tak by cola nie wygazowała się .
Tortownice wysmarować masłem i obsypać bułką tartą, Wlewamy ciasto do tortownicy . Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 50 minut.
POLEWA :
Połączyć ze sobą wszystkie składniki, rozpuścić na parze :) gorącą polewę polać na ciacho.
Aby polewa byla błyszcząca cały czas a nie tylko przez pierwsze minuty należy dodać 2-3 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny :)
Dodatkowo możemy posypać wiórkami kokosowymi :)
SMACZNEGO
Netka