Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z cukinią 2
Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni. W jednym naczyniu łączymy sypkie składniki: mąkę, kakao, sól, cuier, proszek do pieczenia i cynamon. Mieszamy. W drugim naczyniu rozkłócamy jajka, łączymy z wanilią i musem jabłkowym. Do suchych składników wlewamy masę jajeczną i mieszamy do połączenia składników. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste można dodać odrobinki mleka. Na koniec dodajemy odsączoną ckienię i czekoladę posiekaną w kawałeczki. Mieszamy. Wykładamy do foremki 20x20 lub średnicy 20 cm i pieczemy ok. 30-40 minut. Wbijamy patyczek , jeśli nie ma na nim surowego ciasta, to gotowe! Studzimy w formie, dopiero wyjmujemy. Polewamy polewą.
zbysiowa
zufikowo
zbysiowa napisał(a):
zbysiowa
zufikowo napisał(a):
edytaha
zufikowo
edytaha napisał(a):
Ela Dz
zufikowo
Ela Dz napisał(a):