Sposób przygotowania:
Budyniowe z rabarbarem i kruszonką
Sposób przyrządzenia:Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko z żółtkami i cukry ( 3 łyżki cukru odkładamy do posypania rabarbaru ). Siekamy masło i dodajemy razem ze śmietaną. Zagniatamy gładkie ciasto , a następnie dzielimy je na 2 części ( 3/4 i 1/4 ). Mniejszą cześć zawiniętą w folię spożywczą wkładamy do mrożenia. Pozostałą wylepiamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( u mnie blacha 28x20 ) i delikatnie nakłuwamy. Oczyszczony rabarbar kroimy w kostkę i układamy na przygotowanym cieście. Posypujemy 3 łyżkami cukru. Budyń gotujemy na mleku i odrazu wylewamy na rabarbar. Na wierzch ścieramy ( lub kruszymy w palcach ) zimne ciasto. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.45 minut. Obficie posypujemy cukrem pudrem!