Sposób przygotowania:
Czekoladowe Dutch baby
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i kakao. Jajka, mleko i cukier miksujemy przez 2 minuty, dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i miksujemy aż do momentu połączenia się wszystkich składników ( około 1,5 minuty ).
Ciasto będzie mieć konsystencję nieco gęściejszą od ciasta naleśnikowego. Naczynie żaroodporne lub kokilki smarujemy masłem i wlewamy ciasto. Formę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15-18 minut.
Upieczonego naleśnika ( mogą pojawić się na nim fale – tak ma być, ich wielkość zależy od wielkości formy ) wyjmujemy z piekarnika, na środku układamy pokrojone w plasterki kiwi a całość oprószamy cukrem pudrem, serwujemy od razu z miłością, smacznego ; )
Ciasto będzie mieć konsystencję nieco gęściejszą od ciasta naleśnikowego. Naczynie żaroodporne lub kokilki smarujemy masłem i wlewamy ciasto. Formę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15-18 minut.
Upieczonego naleśnika ( mogą pojawić się na nim fale – tak ma być, ich wielkość zależy od wielkości formy ) wyjmujemy z piekarnika, na środku układamy pokrojone w plasterki kiwi a całość oprószamy cukrem pudrem, serwujemy od razu z miłością, smacznego ; )
lukrowanepierniczki