Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffinki
Masło podgrzewamy przez chwilę w rondelku, tylko do momentu, aż się rozpuści. Wlewamy do miski, dodajemy mleko oraz jajka i mieszamy trzepaczką.
W drugiej misce mieszamy łyżką wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, cukier waniliowy, kakao, proszek do pieczenia, sodę oraz pokrojoną na kawałki czekoladę. Dodajemy składniki mokre do suchych i krótko mieszamy.
Nakładamy ciasto do wyłożonej papilotkami formy. Pieczemy przez około 17 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni.
W drugiej misce mieszamy łyżką wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, cukier waniliowy, kakao, proszek do pieczenia, sodę oraz pokrojoną na kawałki czekoladę. Dodajemy składniki mokre do suchych i krótko mieszamy.
Nakładamy ciasto do wyłożonej papilotkami formy. Pieczemy przez około 17 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni.