Sposób przygotowania:
Czekoladowe salami z orzechami laskowymi
1/3 herbatników miksujemy na pył, resztę łamiemy na drobne kawałki. Rodzynki wsypujemy do miseczki i zalewamy alkoholem. Masło kroimy na małe kawałki, czekoladę również, wkładamy do miski i rozpuszczamy w mikrofali lub na parze. Jajka ubijamy razem z cukrem na puszystą masę, dodajemy do nich kakao, przestudzone masło z czekoladą i mieszamy. Następnie dodajemy herbatniki, odsączone rodzynki i orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy. Odcinamy 3 kawałki folii spożywczej o dł ok. 40 cm. Układamy na nich masę, a następnie zwijamy w ciasny rulon. Wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny. Gdy batoniki stwardnieją obtaczamy je w cukrze pudrze i kroimy ostrym nożem w plastry.
Nina W.
gosiapiotrek23
marietta
Gatita
Bardzo mi miło :).
Gatita
Będzie smakowało ;)
Gatita
Dziękuję :).