Sposób przygotowania:
Czekoladowe serce
Sposób przygotowania:Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać masło i jajko. Całość zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta i schłodzić. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy do grubości około 3 mm. Metalową foremką wycinać serduszka, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na słomkowy kolor około 15 min. Piekarnik gazowy: temp. 180º C (nie powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej, wylać cienką warstwę na papier do pieczenia, zastygniętą polewę wycinać foremkami w kształcie serduszek. Ścinki polewy ponownie rozpuścić, wylać cienką warstwę na papier do pieczenia, zastygniętą polewę wycinać foremkami. Kruche ciastka przekładać na przemian czekoladowymi sercami.
Gość