PaniTereska

PaniTereska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Czekoladowe serce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Czekoladowe serce pomoże wyrazić najgłębsze uczucia. Wspaniałe na walentynki oraz inne okazje.

Czekoladowe serce

Składniki:

Czekoladowe serce

 

  • Ciasto:
  • 1 Ciasto kruche Dr. Oetkera
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 jajko
  • Do dekoracji:
  • 1 Polewa gotowa Maxi deserowa Dr. Oetkera

Sposób przygotowania:

Czekoladowe serce
Sposób przygotowania:Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać masło i jajko. Całość zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta i schłodzić. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy do grubości około 3 mm. Metalową foremką wycinać serduszka, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na słomkowy kolor około 15 min. Piekarnik gazowy: temp. 180º C (nie powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej, wylać cienką warstwę na papier do pieczenia, zastygniętą polewę wycinać foremkami w kształcie serduszek. Ścinki polewy ponownie rozpuścić, wylać cienką warstwę na papier do pieczenia, zastygniętą polewę wycinać foremkami. Kruche ciastka przekładać na przemian czekoladowymi sercami.