Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Moje piernikowe serduszka w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Na walentynki polecam przepyszne piernikowe serduszka w dużej ilości czekolady :-) Bo na walentynki muszą być słodkości :-)

Moje piernikowe  serduszka  w  czekoladzie  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moje piernikowe serduszka w czekoladzie

 

 

  • Polewa:
  • 25 dag mlecznej czekolady
  • 2,5 łyżki margaryny

Sposób przygotowania:

Moje piernikowe serduszka w czekoladzie
Ciasto: W garnuszku rozpuścić masło oraz miód, a następnie przestudzić. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę dodając cukier. Następnie ciągle ubijając dodać żółtka. Ciągle delikatnie ubijając dodawać na przemian mąkę przesianą wraz z kakao, sodą i przyprawą do piernika oraz rozpuszczone masło z miodem i jogurt maturalny. Ciasto dokładnie wymieszać i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st ok. 20-25 min. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, wystudzić, a następnie foremką powycinać serduszka. Polewa: Czekoladę rozpuścić wraz z margaryną. Piernikowe serduszka zanurzać w polewie czekoladowej i odkładać do zastygnięcia polewy.
Moje piernikowe  serduszka  w  czekoladzie
Moje piernikowe  serduszka  w  czekoladzie
Moje piernikowe  serduszka  w  czekoladzie
Moje piernikowe  serduszka  w  czekoladzie