Sposób przygotowania:
Czekoladowiec 10
CIASTO: Margarynę z cukrem utrzeć na puszystą masę, następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.Następnie podzielić na trzy równe części i upiec placki.Piec w 180 st. przez ok.20 min. KREM: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie dodać mąkę i trochę mleka i wymieszać bardzo dokładnie.Resztę mleka zagotować i wlać przygotowaną masę i ugotować z tego gęsty budyń.Ostudzić. PRZYGOTOWANIE CIASTA: Margarynę bielską utrzeć i połączyć z zimnym budyniem.Około 10 kostek gorzkiej czekolady rozpuścić w rondelku i dodać do utartego budyniu.Przełożyć gotową masą placki na wierzch cienka warstwę i zetrzeć resztę czekolady.