Sposób przygotowania:
Czekoladowiec z jabłkami
Mąkę przesianą przez sito połączyć z kakao, cynamonem, proszkiem do pieczenia i sodą. Jabłka umyć, obrać, usunąć z gniazd nasiennych i pokroić w małą kostkę.
Czekoladę gorzką i białą pokroić w drobną kosteczkę. Płatki migdałowe lekko posiekać.
Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo olej. Następnie wsypać wymieszane składniki suche i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na końcu dodać posiekane płatki migdałowe, pokrojoną czekoladę gorzką i białą oraz jabłka. Wymieszać łyżką.
Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
Piec ok. 30-35 min. w temp. 180 stopni.
Wystudzić.
Czekoladę gorzką i białą pokroić w drobną kosteczkę. Płatki migdałowe lekko posiekać.
Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo olej. Następnie wsypać wymieszane składniki suche i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na końcu dodać posiekane płatki migdałowe, pokrojoną czekoladę gorzką i białą oraz jabłka. Wymieszać łyżką.
Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
Piec ok. 30-35 min. w temp. 180 stopni.
Wystudzić.
SylaUla