Sposób przygotowania:
Czekoladowo karmelowe cudo
Masa: W jednej szkl mleka rozmieszać cukier, sól i mąkę. Resztę mleka zagotować i wlać przygotowaną mieszankę gotować aż zgęstnieje jak budyń. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia a do drugiej części dodać masę krówkową i postąpić tak samo. Przełożenie; Keksówkę wyłożyć papierem lub folią ułożyć na spodzie warstwę herbatników i posmarować masą czekoladową poukładaj warstwę herbatników następnie posmarować masą krówkową postępować tak do wyczerpania mas. Polewa: Masę krówkową podgrzej w garnuszku i polej wierzch ciasta. Następnie do garczka wlać śmietanę i dodać czekoladę mieszać do rozpuszczenia i polać ciasto. Na końcu posypać posiekanymi orzechami. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.