Sposób przygotowania:
Czekoladowo-kokosowa rozkosz
Ciasto: Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę z szczyptą soli. Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzyj na kremową masę. Następnie dodaj wodę i dalej ubijaj. Na wierzch przesiej mąkę, dodaj kakao i tartą czekoladę, na to pianę z białek i wszystko ostrożnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź na niej ciasto. Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Krem: Czekoladę zetrzyj. Kremówkę ubij ze śnieżkami, dodaj wiórki kokosowe i białą czekoladę pamiętając by zostawić niewielką część do posypania na wierzch. Gdy ciasto wystygnie wyłóż na nie krem, posyp wiórkami i czekoladą, następnie włóż na minimum godzinę do lodówki. Smacznego :)
A.B.
iwi69
yola
Krwawa_Mery11