Sposób przygotowania:
Czekoladowo - orzechowe misie
Przygotować robot z nożami do siekania, a jeśli takiego nie mamy trzeba będzie składniki posiekać i połączyć ręcznie. Wrzucić wszystkie składniki do miski robota i połączyć je ze sobą aż powstanie klejące i zbite w kulę ciasto. Potem wyłożyć je na blat lub stolnicę, podsypać lekko mąką i wyrobić gładkie ciasto. Następnie zawinąć ciasto w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na cienkie placki a potem za foremką w kształcie misia wycinać ciasteczka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Upieczone wystudzić i udekorować przygotowanym wcześniej lukrem ( można użyć gotowego ).
czekoladka_m
zewa
Częstuj się Madziu, smacznego :)
zbysiowa
kołczu
misia5
Urocze i pyszne:) Szkoda, że mieszkasz tak daleko ode mnie.
zewa