Sposób przygotowania:
Czekoladowy sernik na zimno
W gorącej kąpieli wodnej rozpuść pokruszoną czekoladę, do miski wlej śmietankę i ubij ją z cukrem pudrem.
Do ubitej śmietanki dodaj serek mascarpone a po chwili ubijania płynną czekoladę, całość dokładnie połącz.
W między czasie przejdź do przygotowania spodu, herbatniki dokładnie pokrusz lub zmiksuj wraz z kakaem po czym dodaj do nich płynne masło, po dokładnym połączeniu ciastek z tłuszczem wysyp je na spód tortownicy i dociśnij do dna formy.
Na tak przygotowany spód wylej masę sernikową po czym wstaw całość do lodówki na 8 godzin.
Do ubitej śmietanki dodaj serek mascarpone a po chwili ubijania płynną czekoladę, całość dokładnie połącz.
W między czasie przejdź do przygotowania spodu, herbatniki dokładnie pokrusz lub zmiksuj wraz z kakaem po czym dodaj do nich płynne masło, po dokładnym połączeniu ciastek z tłuszczem wysyp je na spód tortownicy i dociśnij do dna formy.
Na tak przygotowany spód wylej masę sernikową po czym wstaw całość do lodówki na 8 godzin.
SylaUla