Sposób przygotowania:
Sernik na zimno straciatellaETAP 1:
Żelatynę zalewamy wodą i pozostawiamy aby napęczniała. Kiedy to się stanie podgrzewamy na małym ogniu do momentu aż się rozpuści. Wlewamy do zagotowanego mleka i mieszamy. Pozostawiamy aby wystygło.
ETAP 2:
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami.
ETAP 3:
Do miski miksera wkładamy margarynę, którą ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym na jednolity puszysty krem. Następnie dodajemy po jednym żółtku.
ETAP 4:
Do utartego kremu dodajemy ser oraz wystudzone mleko, a na samym końcu mieszamy z czekoladą startą na tarce o dużych oczkach. Masę wlewamy na ułożone biszkopty i wkładamy do lodówki aby całkowicie stężała.
ETAP 5:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę ze śmietanką i olejem. Wlewamy na stężały sernik i pozostawiamy aby zastygła.