zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Czereśniowe babeczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

dziś kolej na babeczki z czereśniami

Czereśniowe babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czereśniowe babeczki

 

  • 300 g mąki pszennej
  • 16 g cukru waniliowego
  • 4 łyżki grubego cukru brązowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 100 ml oleju
  • 5 łyżek maślanki
  • 100 ml mleka
  • 1 szk wydrylowanych czereśni
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Czereśniowe babeczki
Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier waniliowy i brązowy i wymieszać składniki. Wrzucić wydrylowane czereśnie i ponownie wymieszać. Do drugiej miski wlać olej, dodać maślankę, mleko i jajka i też wymieszać. płynną masę przelać do miski ze składnikami z czereśniami i najlepiej widelcem wymieszać gęstą masę. Do formy na muffinki włożyć papilotki i napełnić je ciastem. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 30 minut. Po upieczeniu wyjąć babeczki i wystudzić na kratce a następnie posypać cukrem pudrem.
Czereśniowe babeczki
przygotowac skladniki sypkie i płynne w osobnych miskach
Czereśniowe babeczki
wymieszać suche składniki zpłynnymi i czereśniami
Czereśniowe babeczki
napełnić papilotki przygotowaną masą czereśniową
Czereśniowe babeczki
po upieczeniu babeczki wystudzic i posypać cukrem pudrem

Tagi:

jajko jajka