mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Czereśniowiec 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ciasto z czereśniami.

Czereśniowiec 2

Składniki:

Czereśniowiec 2

 

Sposób przygotowania:

Czereśniowiec 2
Na początku w większej misce utrzeć na puszystą masę masło. Następnie dodawać po 1 jajku i po 1 łyżce białego cukru.Ciągle ucierając dodawać mąkę. Powstała masa powinna być gładki i bez grudek.Tak więc najlepiej cisto ucierać używając miksera. Formę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto.Na wierzchu ciasta ułożyć umyte,osuszone i pozbawione pestek czereśnie. Piekarnik nagrzać do temperatury 180-190 stopni i piec ciasto przez 30 minut. Po upieczeniu wyjąć i odstawić do lekkiego przestygnięcia.Można posypać wierzch ciasta cukrem pudrem.Smacznego.

Tagi:

jajko jajka