djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Czernina

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ja za nią nie przepadam, ale mój tata owszem. Tylko dla smakoszy.

Czernina

Składniki:

Czernina

 

  • cytryny, 20 dag suszonych śliwek, 1 łyżka mąki, 2 goździki cukier, sól, pieprz, 1/3 szklanki śmietany

Sposób przygotowania:

Czernina
Krew mieszamy z sokiem z cytryny. Włoszczyznę obieramy i wrzucamy do garnka zalewając 1 l wody, wrzucamy też podroby. Dodać goździki i przyprawić do smaku. Gotować do miękkości. Suszone owoce należy wcześniej namoczyć w wodzie ok 3 godzin. Po namoczeniu wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości. Wszystko zalewamy krwią i zaprawiamy mąką zmieszaną ze śmietana. Cały czas mieszamy aby nie powstały grudki

Tagi:

śliwki kaczka