dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Czerwona cebulą, pomarańczą i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapitalnie wygląda na białym talerzu, kolory tęczy...;)

Czerwona cebulą, pomarańczą i oliwkami

Składniki:

Czerwona cebulą, pomarańczą i oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Czerwona cebulą, pomarańczą i oliwkami
Cebule obrać ze skorupki i pokroić w cieniutkie krążki. Pomarańcze dobrze wyszorować, sparzyć wrząca wodą i obrać ze skórki. Następnie pokroić w poprzek w cienkie plastry. Ułożyć na płaskim talerzu. Na pomarańczę położyć czerwona cebulę i oliwki bez zalewy. Całość doprawić solą i pieprzem, a następnie skropić sokiem z pomarańczy i oliwa z oliwek. Posypać drobno pokrojoną pietruszką i miętą. Najlepiej smakuje schłodzona. W upalne dni orzeźwia:)