lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Czerwona fasolka na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Czerwona fasolka na ostro z warzywami i mięsem

Czerwona fasolka na ostro

Składniki:

Czerwona fasolka na ostro

 

  • 2 cebule
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 papryczki chilli
  • mielona papryka chilli
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 kg wieprzowiny
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • kukurydza w puszce
  • 6 szkl bulionu

Sposób przygotowania:

Czerwona fasolka na ostro
Cebulę posiekaj w kostkę skrój świeżą paprykę chilli.Fasolkę i kukurydzę odcedź.Na oleju zeszklij cebulę wraz z papryczką chilli do tego dodaj pokrojoną w kostkę wieprzowinę.Zalej mięso po krótkim smażeniu bulionem i duś do miękkości.Na sam koniec dodaj do tego czerwoną fasolkę i kukurydzę oraz przecier pomidorowy.Dopraw danie do smaku solą pieprzem i ewentualnie sproszkowaną papryką.Podawaj danie na ciepło np z chlebkiem

Tagi:

fasolka