zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Czerwona kapusta 7

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis - Czerwona kapusta

Czerwona kapusta 7

Składniki:

Czerwona kapusta 7

 

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 1/4 szklanki octu owocowego lub ziołowego
  • sól, cukier
  • sok cytrynowy
  • 1 cebula
  • 1 duże kwaśne jabłko
  • kilka łyżek oleju słonecznikowego

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta 7
Kapustę obrać z wierzchnich liści ,drobno poszatkować, wrzucić na osolony wrzątek i kilka minut pogotować. Gdy jest zarazem miękka i jędrna, odcedzić i z powrotem wrzucić do rondla. Ocet dopełnić do pełnej szklanki przegotowaną wodą, zalać kapustę, dobrze wymieszać i zaraz odsączyć. Zostawić na sicie, by dobrze odciekła. Po czym dodać drobniutko posiekaną cebulę, starte na grubej tarce jabłko i doprawić do smaku. Smacznego