eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Czerwona kapusta Eli inaczej

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Pyszna esencjonalna kapusta.

Czerwona kapusta Eli inaczej

Składniki:

Czerwona kapusta Eli inaczej

 

  • 1 mała główka kapusty czerwonej
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka smalcu ze skwarkami(mogą być skwarki z boczku wędzonego)
  • 2 łyżki octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól,pierz
  • 1/4 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta Eli inaczej
Ja mam garnek stalowy z grubym dnem i w nim gotuję czerwoną kapustę.

Do garnka z grubynm dnem włożyć poszatkowaną kapustę,posiekaną cebulę,boczek lub słoninę ze skwarkami,sól,pieprz,cukier,ocet lub sok cytrynowy,wodę i gotować pod przykryciem,na bardzo małym ogniu.Woda podczas gotowania odparuje.Miękką kapustę wymieszać.Uważać żeby nie przypalić kapusty.Ma nieporównanie lepszy smak.Nie jest wymoczona i wszystkie smaki zostają w kapuście.Niekiedy do gotowania dodaję jeszcze pokrojone jabłka.
Smacznego!

Tagi:

kapusta