iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Czerwona kapusta na czerwonym winie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Czerwona kapusta na czerwonym winie

Czerwona kapusta na czerwonym winie

Składniki:

Czerwona kapusta na czerwonym winie

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta na czerwonym winie
Kapustę czerwoną kroimy bardzo cieniutko , szatkujemy. Na patelnie wlewamy wino dodajemy kilka gałązek rozmarynu i gotujemy. Po ok 6 min dodajemy rodzynki i dalej gotujemy. Dodajemy poszatkowana kapustę - mieszamy i gotujemy do miękkości. Można troszkę podlać bulionem . Następnie kiedy kapusta robi się miękka dodajemy dżem z żurawiny - mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy masło mieszamy i chwilkę gotujemy.

Tagi:

kapusta