luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Czerwona kapusta w śmietanie

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Pyszny dodatek do obiadu.

Czerwona kapusta w śmietanie

Składniki:

Czerwona kapusta w śmietanie

 

  • 1 kg czerwonej kapusty
  • sól
  • cukier
  • 400 ml śmietany
  • łyżka mąki
  • łyżeczka vegety
  • łyżeczka czerwonej słodkiej papryczki
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 1 cebula
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta w śmietanie
Kapustę pokroić w kostkę i ugotować do miękkości z cukrem i solą .. po ok 1 łyżeczce. Odcedzić kapustę. Cebulę przyrumienić na oleju, dodać do kapusty, Dodać przyprawy i sok z cytryny oraz śmietanę wymieszaną z mąką. Mieszając zagotować i poddusić chwilę . ok 5 min. Podawać do mięs.

Tagi:

kapusta