dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Czerwona kapusta z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 180
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Duszona czerwona kapusta z dodatkiem jabłka i cebulki. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu.

Czerwona kapusta z jabłkiem

Składniki:

Czerwona kapusta z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z jabłkiem
Kapustę czerwoną siekamy. Cebulę obieramy i siekamy. Cebulę szklimy na oleju. Dodajemy kapustę. Mieszamy i całość chwilę smażymy. Dodajemy obrane (usunięte gniazdo nasienne) i pokrojone w kostkę jabłko. Doprawiamy do smaku. Dodajemy liście laurowe i dusimy do miękkości na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając.

Smacznego!