alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Czerwona kapusta z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Idealny dodatek do rolady i klusek śląskich.

Czerwona kapusta z jabłkiem

Składniki:

Czerwona kapusta z jabłkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z jabłkiem
Kapustę oczyścić i poszatkować. Włożyć do garnka dodać 2 szkl wody,ziele i liść laurowy.

Miękką kapustę odcedzić i ostudzić. Do letniej kapusty dodać kilka kropli octu żeby nam nie ściemniała.

Do zimnej kapusty kapusty dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę i jabłko obrane z skórki       i starte na tarce na dużych oczkach.Masło zrumienić i dodać do kapusty.

Wymieszać i doprawić do smaku.