Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta z jabłkiem
Kapustę oczyścić i poszatkować. Włożyć do garnka dodać 2 szkl wody,ziele i liść laurowy.
Miękką kapustę odcedzić i ostudzić. Do letniej kapusty dodać kilka kropli octu żeby nam nie ściemniała.
Do zimnej kapusty kapusty dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę i jabłko obrane z skórki i starte na tarce na dużych oczkach.Masło zrumienić i dodać do kapusty.
Wymieszać i doprawić do smaku.
Miękką kapustę odcedzić i ostudzić. Do letniej kapusty dodać kilka kropli octu żeby nam nie ściemniała.
Do zimnej kapusty kapusty dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę i jabłko obrane z skórki i starte na tarce na dużych oczkach.Masło zrumienić i dodać do kapusty.
Wymieszać i doprawić do smaku.