motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Czerwona kapusta z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czerwona kapusta z jabłkiem

Czerwona kapusta z jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwona kapusta z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z jabłkiem
Oczyszczoną kapustę siekamy. Do garnka wlewamy 2-3 litrów wody, dodajemy pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i doprowadzamy do wrzenia. Na gotującą wodę wrzucamy poszatkowaną kapustę i dodajemy ocet, cukier i sól. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzamy. Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pokrojone w kostkę cebule sparzamy wrzącą wodą. Do odcedzonej kapusty dajemy starte jabłka, sparzone cebulę i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Czerwona kapusta z jabłkiem
Do wody dodajemy pieprz, ziele oraz liście, gotujemy
Czerwona kapusta z jabłkiem
Na gotującą wodę wrzucamy poszatkowaną kapustę
Czerwona kapusta z jabłkiem
Obrane jaabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach
Czerwona kapusta z jabłkiem
Pokrojone w kostkę cebulki sparzamy wrzącą wodą