BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 224]

Czerwona kapusta ze śmietaną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna kapusta czerwona do obiadu .

Czerwona kapusta ze śmietaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czerwona kapusta ze śmietaną

 

  • 1/2 główki kapusty czerwonej
  • śmietana
  • kwasek cytrynowy
  • woda
  • sól do smaku
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta ze śmietaną
Pół czerwonej kapusty płuczemy , osuszamy , drobno szatkujemy . Gotujemy wodę w garnku z solą , wrzucamy kapustę , gotujemy aż będzie miękka , odcedzamy , przekładamy do garnka. Kapustę posypujemy odrobiną kwasku , wtedy kapusta zachowa swój fioletowy kolor . Do kapusty dodajemy łyżkę śmietany . Chwilkę gotujemy .Zdejmujemy garnek z ognia , kapustę doprawiamy odrobiną cukru i pieprzu . Podajemy do obiadu .
Czerwona kapusta ze śmietaną
Kapustę czerwoną musimy drobno poszatkować .
Czerwona kapusta ze śmietaną
Kapustę odcedzamy na durszlaku , przekładamy do garnka .
Czerwona kapusta ze śmietaną
Do ugotowanej kapusty dodajemy śmietankę .

Tagi:

kapusta