Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Czerwona papryka faszerowana pieczarkami i ricottą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka faszerowana pieczarkami, cebulą pietruszką i delikatną ricottą oraz żółtkami jaj. Pyszna i prosta potrawa.

Czerwona papryka faszerowana pieczarkami i ricottą

Składniki:

Czerwona papryka faszerowana pieczarkami i ricottą

 

Sposób przygotowania:

Czerwona papryka faszerowana pieczarkami i ricottą
Pieczarki, cebulę, czosnek kroimy podduszamy na maśle, około 5 minut. Dodajemy ricottę i zieleninę. Mieszamy. Wyłączamy ogień. Wlewamy żółtka. Doprawiamy solą i pieprzem.Papryki kroimy na pół. Nadziewamy farszem. Układamy w naczyniu wysmarowanym masłem. Możemy podlać trochę wody. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190-200 stopni C i pieczemy około 15 minut. Podajemy z ulubioną surówką.

Tagi:

papryka