gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 816]

Czerwona rolada z serkami i migdałami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ostatnio mam sporo czasu dlatego robię rożne smakołyki do jedzenia.To moja kolejna propozycja na roladę na wytrawnie zamiast kanapek na kolację.

Czerwona rolada z serkami i migdałami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czerwona rolada z serkami i migdałami

 

  • rolada czerwona

 

 

  • składniki nadzienia

 

  • serek topiony 15 dkg
  • serek kanapkowy biały 20 dkg
  • orzechy włoskie 2-3 łyżki
  • migdały siekane 2-3 łyżki
  • majonez 1-2 łyżki
  • pieprz do smaku
  • Dodatkowo do dekoracji
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • serek z pudełka
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Czerwona rolada z serkami i migdałami
Przygotowanie biszkoptu czerwonego. Żółty ser ścieramy na tarce. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli odstawiamy.

W misce mieszamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i przyprawy. Do miski dajemy żółtka ucieramy mikserem i stopniowo czyli powoli wlewamy gorącą wodę.

Do dobrze utartych żółtek dodajemy koncentrat pomidorowy i olej mieszamy. Ale już ręcznie.

Do masy dodajemy starty na tarce żółty ser. Do masy wsypujemy mąki z przyprawami mieszamy. Do masy dodajemy ubite wcześniej białka mieszamy delikatnie szpatułką.

Masę wlewamy na blachę wyłożoną papierem 40/25 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 20 minut .

Uważamy aby biszkoptu nie przesuszyć. Od razu po upieczeniu zwinąć w roladę w ściereczkę kuchenną.

Przygotowanie nadzienia. Migdały ze skórką prażymy na suchej patelni studzimy i siekamy Orzechy włoskie mielimy. Do miski dajemy serki, orzechy mielone i migdały mieszamy wystarczy widelcem.

Do masy dodajemy majonez, mieszamy.

Masę można lekko doprawić świeżo mielonym pieprzem;).

Rozwijamy biszkopt smarujemy przygotowaną masą. Zwijamy w roladę. Roladę najlepiej zawinąć w folię spożywczą.

Roladę wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem rozwijamy z foli i dekorujemy dowolnie ja udekorowałam serkiem z pudełka.

Serek nałożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć rozetki na roladzie, na serku układamy połówki pomidorków i natkę pietruszki;)



POLECAM !!!
Czerwona rolada z serkami i migdałami
My bardzo lubimy na kolację kanapki to taka mała odskocznia zamiast kanapek

Tagi:

przystawki