Sposób przygotowania:
Czerwona rolada z serkami i migdałami
Przygotowanie biszkoptu czerwonego. Żółty ser ścieramy na tarce. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli odstawiamy.
W misce mieszamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i przyprawy. Do miski dajemy żółtka ucieramy mikserem i stopniowo czyli powoli wlewamy gorącą wodę.
Do dobrze utartych żółtek dodajemy koncentrat pomidorowy i olej mieszamy. Ale już ręcznie.
Do masy dodajemy starty na tarce żółty ser. Do masy wsypujemy mąki z przyprawami mieszamy. Do masy dodajemy ubite wcześniej białka mieszamy delikatnie szpatułką.
Masę wlewamy na blachę wyłożoną papierem 40/25 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 20 minut .
Uważamy aby biszkoptu nie przesuszyć. Od razu po upieczeniu zwinąć w roladę w ściereczkę kuchenną.
Przygotowanie nadzienia. Migdały ze skórką prażymy na suchej patelni studzimy i siekamy Orzechy włoskie mielimy. Do miski dajemy serki, orzechy mielone i migdały mieszamy wystarczy widelcem.
Do masy dodajemy majonez, mieszamy.
Masę można lekko doprawić świeżo mielonym pieprzem;).
Rozwijamy biszkopt smarujemy przygotowaną masą. Zwijamy w roladę. Roladę najlepiej zawinąć w folię spożywczą.
Roladę wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem rozwijamy z foli i dekorujemy dowolnie ja udekorowałam serkiem z pudełka.
Serek nałożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć rozetki na roladzie, na serku układamy połówki pomidorków i natkę pietruszki;)
POLECAM !!!
W misce mieszamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i przyprawy. Do miski dajemy żółtka ucieramy mikserem i stopniowo czyli powoli wlewamy gorącą wodę.
Do dobrze utartych żółtek dodajemy koncentrat pomidorowy i olej mieszamy. Ale już ręcznie.
Do masy dodajemy starty na tarce żółty ser. Do masy wsypujemy mąki z przyprawami mieszamy. Do masy dodajemy ubite wcześniej białka mieszamy delikatnie szpatułką.
Masę wlewamy na blachę wyłożoną papierem 40/25 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 20 minut .
Uważamy aby biszkoptu nie przesuszyć. Od razu po upieczeniu zwinąć w roladę w ściereczkę kuchenną.
Przygotowanie nadzienia. Migdały ze skórką prażymy na suchej patelni studzimy i siekamy Orzechy włoskie mielimy. Do miski dajemy serki, orzechy mielone i migdały mieszamy wystarczy widelcem.
Do masy dodajemy majonez, mieszamy.
Masę można lekko doprawić świeżo mielonym pieprzem;).
Rozwijamy biszkopt smarujemy przygotowaną masą. Zwijamy w roladę. Roladę najlepiej zawinąć w folię spożywczą.
Roladę wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem rozwijamy z foli i dekorujemy dowolnie ja udekorowałam serkiem z pudełka.
Serek nałożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć rozetki na roladzie, na serku układamy połówki pomidorków i natkę pietruszki;)
POLECAM !!!
gusia1000
gosia56
Dziękuję ale to nie jest ciasto ;)
lukrowanepierniczki