Sposób przygotowania:
Czerwona sałatka owocowa
Grejpfruta obierz i wykrój fileciki usuwając ostrym nożem wewnętrzne skórki. Truskawki umyj, osusz, dwie odłóż do dekoracji, a pozostałe pokrój na małe kawałki. Z owocu granatu wyłuskaj ziarenka. Wszystkie owoce krój nad miseczką, w której będzie zbierał się sok powstający w czasie krojenia. Pokrojone owoce przełóż do miski i wymieszaj. Sok powstały w czasie krojenia owoców i sok wyciśnięty z limonki wymieszaj z miodem, startym świeżym imbirem i posiekaną świeżą miętą. Powstałym sosem polej owoce, wymieszaj i odstaw na 10 minut. W tym czasie upraż na suchej patelni grubo pokrojone orzechy włoskie. Tuż przed podaniem sałatkę rozłóż na talerze, posyp prażonymi orzechami włoskimi i startą na grubych oczkach tarki gorzką czekoladą. Udekoruj odłożonymi na bok truskawkami. *moje owoce były dość słodkie, więc łyżka miodu wystarczyła. Jeśli to konieczne użyj więcej miodu lub dodaj cukru trzcinowego.