little_black22

little_black22

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Czerwona zupa z kapustą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i pożywna czerwona zupka ala kapuśniaczek:)

Czerwona zupa z kapustą. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwona zupa z kapustą.

 

  • 3 ziela angielskie
  • 3 listki laurowe
  • sól, pieprz
  • 6 średnich ziemniaków
  • 1 duża marchewka
  • 1 średnia cebulka
  • kilka plasterków pietruszki
  • kilka paseczków selera
  • garstka pora
  • 4 liście kapusty
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka papryki słodkiej

Sposób przygotowania:

Czerwona zupa z kapustą.
Zagotowujemy w garnku wodę i dodajemy ziele angielskie i listek laurowy. Ziemniaki kroimy w większą kostkę, marchew tarkujemy na tarce buraczanej, pietruszkę kroimy w plasterki a selera w paseczki. To wszystko dodajemy do wody, solimy, pieprzymy, przykrywamy pokrywką i gotujemy 20 minut. Liście z kapusty dokładnie myjemy - wycinamy i wyrzucamy najtwardsze części - resztę kroimy i dodajemy do zupki. Pora i cebulę kroimy na drobno, również dodajemy do zupy. Dodajemy koncentrat, paprykę słodką i doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości. Podajemy na gorąco:) Smacznego!!!
Czerwona zupa z kapustą.
W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy listek, ziele angielskie.
Czerwona zupa z kapustą.
Ziemniaki, pietruszkę, selera kroimy zaś marchew tarkujemy na tarce od buraków.
Czerwona zupa z kapustą.
Wszystkie składniki wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy.
Czerwona zupa z kapustą.
Do gotującej się zupy dodajemy pokrojoną kapustę. Doprawiamy koncentratem i papryką słodką.

Tagi:

kapusta