Sposób przygotowania:
Zupa Eli z czerwonej kapustyprzygotowanie wywaru
Porcję rosołową umyć,włożyć do dużego garnka i zalać wodą. Dodać liście laurowe,ziele angielskie,posolić i ugotować wywar.
Przygotowanie kapusty
Kapustę pokroić,zalać wodą dodać sól,ocet i ugotować.
przygotowanie jarzyn
Marchewki,pietruszkę i seler obrać ze skórki,umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie ziemniaków
Ziemniaki obrać ze skórki,umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie mięsa
Ugotowaną porcję rosołową wyjąć z wywaru i usunąć skórę i kości. Mięso pokroić.
gotowanie zupy
Do garnka z wywarem dodać pokrojone jarzyny i gotować 5 minut. Do zupy dodać ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Margarynę roztopić w rondlu dodać mąkę i zasmażyć. Zasmażkę dodać do zupy i chwilę pogotować.
Do zupy dodać pokrojone mięso y ugotowaną z octem czerwoną kapustę wraz z wodą. Całość doprawić pieprzem i maggi do smaku.Smacznego!