Sposób przygotowania:
Zupa z czerwonej kapustyETAP 1:
Marchew obrać i pokroić w plasterki dodać do niej obrany seler i pietruszkę dołożyć do tego gałązkę lubczyku i 2-3 gałązki kopru oraz 1 łyżeczkę jarzynki, zalać wszystko 1,5 litra wody, przykryć i zagotować. Ziemniaki obrać i pokroić w niezbyt dużą kostkę, kapustę drobno poszatkować i wszystko dodać do garnka z zupą, można dodać też gałązki zielonej pietruszki przykryć i gotować do miękkości.
ETAP 2:
Pod koniec dodać pokrojone w kostkę mięso u mnie jest to mięso z wcześniejszego obiadu. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody i jogurtem, następnie wlać do gotującej się zupy i po zagotowaniu doprawić do smaku solą i pieprzem,
ETAP 3:
Wyłączyć palnik i zakwasić lekko zupę wodą z kiszonych ogórków 1-2 łyżki wody na taka ilość zupy.
Nina W.