Sposób przygotowania:
Rybne krokiety z makrelą
CIASTO: Do miski przekładamy składniki ciasta. dokładnie miksujemy całość. Odbieramy około 0,5 szklanki ciasta- będzie ono potrzebne do panierki. Pozostałe ciasto porcjami wylewamy na rozgrzana patelnie i smażymy naleśniki.
NADZIENIE: Cebule obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Rybe obieramy ze skórki i oddzielamy mięso od ości. Rozdrobniona w palcach makrelę łączymy z cebulą i śmietaną. Całość doprawiamy do smaku.Tak przygotowanym farszem smarujemy naleśniki. Zawijamy ,np w trójkąt. Krokiety obtaczamy w odstawionym cieście, a następnie w bułce tartej. Smażmy z obu stron do zrumienienia panierki.
NADZIENIE: Cebule obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Rybe obieramy ze skórki i oddzielamy mięso od ości. Rozdrobniona w palcach makrelę łączymy z cebulą i śmietaną. Całość doprawiamy do smaku.Tak przygotowanym farszem smarujemy naleśniki. Zawijamy ,np w trójkąt. Krokiety obtaczamy w odstawionym cieście, a następnie w bułce tartej. Smażmy z obu stron do zrumienienia panierki.