KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Czerwony makaron.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie ,łatwe danie. Zdecydowany smak.

Czerwony makaron.

Składniki:

Czerwony makaron.

 

  • makaron świderki lub inny 500 g
  • 20-30 dag sera żółtego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • szczypta ostrej papryki lub chili
  • przyprawa do mięsa
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • sól lub maggi
  • 1/2 szklanki wody
  • olej

Sposób przygotowania:

Czerwony makaron.
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, odcedzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do makaronu dodać ser, przyprawy, 1/2 szklankę wody, ząbek/i czosnku przeciśnięte przez praskę, koncentrat pomidorowy. Wszystko razem wymieszać. Postawić na ogniu, aby ser roztopił się. Mieszać.