Sposób przygotowania:
Czeskie ciasteczka
Do miski wsypujemy mąkę, cukier brązowy, wbijamy jajko i pokrojoną na kawałki margarynę. Za pomocą noża lub siekaczki do ciasta kruchego posiekać składniki, po czym wysypać wszystko na stolnicę lub blat i zagnieść ciasto. Gotowe zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 20 minut. Nastawić piekarnika na 175 stopni. Po tym czasie podsypać mąką podłoże na którym będzie wałkowane ciasto i wycinane ciasteczka. Ciasto cienko rozwałkować i za pomocą foremek do ciastek wycinać ciasteczka. Na jedno ciasteczko będą potrzebna dwa takie same elementy więc powinna być ilość parzysta tego samego wzoru. Wycięte ciasteczka układać na blaszce z wyposażenia kuchenki wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ciasteczka 10 minut. Po upieczeniu elementy zostawić do całkowitego wystudzenia. Gdy będą zimne smarować jeden element kremem czekoladowym i przykryć drugim takim samym. Lekko docisnąć aby ciasteczka się połączyły. I czeskie ciasteczka gotowe do spożycia.