zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Czeskie ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

z przygotowanie takich ciasteczek warto zaangażować dzieci

Czeskie ciasteczka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czeskie ciasteczka

 

Sposób przygotowania:

Czeskie ciasteczka
Do miski wsypujemy mąkę, cukier brązowy, wbijamy jajko i pokrojoną na kawałki margarynę. Za pomocą noża lub siekaczki do ciasta kruchego posiekać składniki, po czym wysypać wszystko na stolnicę lub blat i zagnieść ciasto. Gotowe zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 20 minut. Nastawić piekarnika na 175 stopni. Po tym czasie podsypać mąką podłoże na którym będzie wałkowane ciasto i wycinane ciasteczka. Ciasto cienko rozwałkować i za pomocą foremek do ciastek wycinać ciasteczka. Na jedno ciasteczko będą potrzebna dwa takie same elementy więc powinna być ilość parzysta tego samego wzoru. Wycięte ciasteczka układać na blaszce z wyposażenia kuchenki wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ciasteczka 10 minut. Po upieczeniu elementy zostawić do całkowitego wystudzenia. Gdy będą zimne smarować jeden element kremem czekoladowym i przykryć drugim takim samym. Lekko docisnąć aby ciasteczka się połączyły. I czeskie ciasteczka gotowe do spożycia.
Czeskie ciasteczka
Gotowe zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 20 minut..
Czeskie ciasteczka
do wycinania ciasteczek mozemy zatrudnić dzieci.
Czeskie ciasteczka
upieczoen ciastecza zostawić do całkowitego wystudzenia.
Czeskie ciasteczka
Gdy będą zimne smarować jeden element kremem czekoladowym i przykryć drugim takim samym..

Tagi:

jajko jajka