Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Czipsy z całych ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepsze składniki w ziemniaku są tuż pod skórką po co więc je tracić

Czipsy z całych ziemniaków Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czipsy z całych ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

Czipsy z całych ziemniaków
Dokładnie szorujemy wszystkie ziemniaki. Następnie za pomocą obieraczki cały ziemniak kroimy je w cienkie plasterki,nie obieramy ze skórki, ale traktujemy ją jak zwykłą część ziemniaka :). Ziemniaki polewamy oliwą, doprawiamy pieprzem, papryką i ziołami. Mieszamy. rozkładamy równomiernie na blaszce, pieczemy w tem 180 st przez 10;15 minut.
Czipsy z całych ziemniaków
Dokładnie myjemy każdy ziemniak i robimy cienkie plastry
Czipsy z całych ziemniaków
Polewamy oliwą oraz następnie doprawiamy
Czipsy z całych ziemniaków
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut