gosia19761

gosia19761

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Czosnkowe pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

znakomity dodatek do mięs

Czosnkowe pieczarki

Składniki:

Czosnkowe pieczarki

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe pieczarki
Pieczarki oczyścić. Trzonki odsunąć i pokroić. Cebule posiekać na drobno, zeszklić na maśle, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilkę razem poddusić i dodać bułkę tarta. Doprawić sola i pieprzem. Kapelusze pieczarek nadziewać tak przygotowanym farszem
i wyłożyć na blachę lub naczynie żaroodporne.
Zapiekać w 150 stopniach przez ok 30 min. Pod koniec, na każdą pieczarkę położyć plasterek sera żółtego.

Tagi:

sery tarta ser