zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2333]

Roladki z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Rolady z farszem pieczarkowym do ziemniaków lub kaszy...........

Roladki z pieczarkami

Składniki:

Roladki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczarkami
Szynkę pokroić na płaty.
Każdy płat posmarować sosem sojowym i odstawić na 15 minut.
W międzyczasie oczyścić pieczarki i cebulę, pokroić w kostkę i podsmażyć.
Posolić i popieprzyć do smaku.
Na każdy kawałek mięsa położyć trochę farszu.
Zwinąć w rolady i w miarę potrzeby spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Rolady obtoczyć w mące i podsmażyć na oliwie.
Podsmażone rolady zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Dusić prawie do miękkości.
Dodać do smaku sól, pieprz i maggi.
Dalej dusić, aż rolady będą miękkie.
Gdy rolady będą miękkie zagęścić sos wodą rozrobioną z mąką i zagotować.

Tagi:

sosy szynka