Sposób przygotowania:
Roladki z pieczarkami
Szynkę pokroić na płaty.
Każdy płat posmarować sosem sojowym i odstawić na 15 minut.
W międzyczasie oczyścić pieczarki i cebulę, pokroić w kostkę i podsmażyć.
Posolić i popieprzyć do smaku.
Na każdy kawałek mięsa położyć trochę farszu.
Zwinąć w rolady i w miarę potrzeby spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Rolady obtoczyć w mące i podsmażyć na oliwie.
Podsmażone rolady zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Dusić prawie do miękkości.
Dodać do smaku sól, pieprz i maggi.
Dalej dusić, aż rolady będą miękkie.
Gdy rolady będą miękkie zagęścić sos wodą rozrobioną z mąką i zagotować.
Każdy płat posmarować sosem sojowym i odstawić na 15 minut.
W międzyczasie oczyścić pieczarki i cebulę, pokroić w kostkę i podsmażyć.
Posolić i popieprzyć do smaku.
Na każdy kawałek mięsa położyć trochę farszu.
Zwinąć w rolady i w miarę potrzeby spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Rolady obtoczyć w mące i podsmażyć na oliwie.
Podsmażone rolady zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Dusić prawie do miękkości.
Dodać do smaku sól, pieprz i maggi.
Dalej dusić, aż rolady będą miękkie.
Gdy rolady będą miękkie zagęścić sos wodą rozrobioną z mąką i zagotować.
wedith1