Sposób przygotowania:
Roladki z pieczarkami i kapustą
Mięso umyć, pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Grzybki zamoczyć w małej ilości wody na kilka godzin, następnie ugotować razem z kapustą. Na patelni stopić pokrojoną w drobną kostkę słoninę, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Kapustę z grzybami posiekać, włożyć do cebuli i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Rozbite płaty mięsa oprószyć solą i pieprzem, posmarować chrzanem, położyć plasterek szynki i łyżkę kapusty. Zwijać w rulon, owinąć bawełnianą nitką. Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Po upieczeniu przełożyć do rondla, podlać odrobiną gorącej wody i dusić do miękkości.